Om mig

Fotograf: Gry Arvidsson
Jag heter Stina Ramsén (fd. Norrgård), är trädgårdsingenjör med designinriktning och har även en kandidatexamen i landskapsplanering. Detta vid SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) Alnarp 2007-2010.

Sedan dess har jag jobbat som kyrkogårdsarbetare i Sunnersbergs församling, (Lidköping). Jag har även arbetat på S-blommor som ansvarig säljare med ansvar för eget distrikt för blomsteravdelningar i mataffärer.

Efter det har jag jobbat på Öbergs plantskola i Varnhem där jag bland annat hjälper kunder med att hitta rätt växt till rätt plats i trädgården och ger designtips och trädgårdsrådgivning på plats i butiken. År 2015 jobbade jag på Lidens trädgårdscentrum i Lidköping som trädgårdsmästare. Sedan år 2016 är jag anställd som parkingenjör på Skara kommun och jobbar som projektledare i både Skara och Götene kommun med inriktning mot grönytor och lekplatser.

Jag är 30 år och bor på landet utanför Lidköping tillsammans med min man Martin och katterna.

Jag driver även en egen firma, Norrgårdens trädgårdsdesign. Jag vill använda mig av min gedigna utbildning för att hjälpa privatpersoner, företag och föreningar att få ihop design med funktion i sin utemiljö. I min utbildning ingick även design av inomhusträdgården, det vill säga atriumgårdar, orangerier och inglasade uterum/balkonger. Jag innehar självklart F-skattesedel.

Fotograf: Gry Arvidsson
Så ta chansen att förbättra din villaträdgård, entré, utegård eller rabatt till det du är ute efter. Välkomnande, inbjudande, och funktionellt!

2 reaktion på “Om mig

 1. Andrea Luderowski

  Hej Stina!
  Vi gick samtidigt på Alnarp, jag gick Landskapsingenjör 07-10. Det var så roligt när jag kände igen dig på bilderna att jag blev tvungen att skriva en rad. Hittade din fina hemsida av en slump när jag googlade på ”vilda blommor i augusti”. Jag ska nämligen gifta mig om två veckor och har tänkt att göra min egen brudbukett. Hur som helst var det jättekul att se att du tagit steget och startat eget, hoppas att det går superbra för dig, önskar dig allt gott!

  Varma hälsningar
  Andrea

  1. Stina Inläggsförfattare

   Hej, ja jag kommer ihåg dig, Du gick ju med Teresia o Camilla m.fl. Tack för kommentaren, och grattis till det kommande bröllopet. Ska själv gifta mig nästa sommar, brudbuketten är ju något att tänka på, men jag älskar ju hortensior så här års, även om de inte är vilda :-).

Kommentera