Nu knoppas kaprifolen!

Min kaprifol, (Lonicera periclymenum), har överlevt den kalla vintern på den dragiga balkongen, de ska ju vara härdiga men i det lilla planteringskärlet jag haft den i var jag ändå tveksam! Nu står den och njuter i sitt soliga sydvästhörn av balkongen och har vackra gröna och vinröda knoppar! Balkongodling är något att njuta av och jag gillar klätterväxter på balkong, det gäller att utnyttja alla ytorna man har när man odlar på ett begränsat område, kaprifolen är ju inte bara vacker den doftar ju också gott, detta exemplar blommade in i november då jag plockade bort överblommade blommor.P1060219

Caprifolium 1

Så här vacker färg var det på blommorna hela sommaren och vildkaprifol som växer på strandängar och klippor passar mycket bra på en torr och solig balkong!DSC_0190      DSC_0191

Nu hoppas jag på att alunroten också har klarat vintern i ett oisolerat kärl! Hoppas kan man ju alltid!

 

 

Kommentera