Den som ändå hade ett växthus…

…eller en inglasad balkong med lite värme så det inte fryser till på vintern. Då skulle man kunna ha alla dessa fantastiska medelhavsväxter, japanska växter och växter från down under (Australien, Nya Zeeland), som behöver svalare klimat på vintern men inte tål de minusgrader vi får dras med här i Sverige. Vårdagjämning i veckan och snön vräker ner utanför fönstret, usch, men i orangeriet här på Bolum horisont är det behaglig temperatur, satt och åt lunch där en solig dag för någon vecka sedan och det var verkligen varmt och skönt!

Några fräcka växter som behöver vinterförvaras svalt men frostfritt! Dessa bilder är tagna i ett växthus på Alnarp den 23 mars 2009.

Camellia Camellia– kamelia, alla sorter.

Sockblomma Tidiga och icke härdiga sorter av Epimedium– sockblomma. Det finns även härdiga sockblommor som klarar vårt klimat så klart!

växthuset 23 mars 2009 009Tror att detta är en Rhododendron macabeanum, rätta mig gärna om jag har fel. Det finns naturligtvis i härdiga rhododendron, men den här med sina stora blad och blommor och tidiga blomning klarar tyvärr inte våra bistra vintrar. Den blir dock väldigt stor och gammal om den får bo i ett sådant här skyddat läge.

En reaktion på “Den som ändå hade ett växthus…

Kommentera